TOP termékek
Hírlevél

GÖMBCSAPOK-GOLYÓSCSAPOK

Főkategória >IPARI SZERELVÉNYEK >GÖMBCSAPOK-GOLYÓSCSAPOK

A gömbcsapok fő jellemzője, hogy a záróelem gömb, két plasztikus ülékgyűrű (PTFE) között önbeállóan van beépítve. A gömbcsapok a teljes nyomástartományon belül, még kis nyomáskülönbség esetén is megbízhatóan zárnak.

A gömbcsapokat nem célszerű az áramló közeg mennyiségi szabályozására használni, fojtásos üzemre is csak nagyon rövid ideig.

A gömbcsapok zárása, nyitása a zárógömb 90°-os elforgatásával történik, amit ütköző határol. A működtetése történhet kézi vagy gépi úton; a gépi működtetés lehet pneumatikus vagy elektromos kivitelű.

A gömbcsapok háromféle csatlakozással készülnek: belsőmenetes, hegesztő toldatos és karimás. A gömbcsapok nyitása, zárása igen gyorsan is történhet, ezért beépítésük olyan helyen célszerű, ahol a gyors nyitás-zárás következtében fellépő nyomásemelkedés a vezeték-rendszerben nem tesz kárt, vagy ott, ahol a gyors nyitás, zárás eleve követelmény.

A gömbcsapok felületvédelemmel vannak ellátva, a ki- és beömlő furatokat műanyag záródugók védik a külső szennyeződéstől.

Anyagminőség: szénacél és saválló

Alkalmazásuk: hideg- meleg vízre, olajra és származékokra, gázra, stb.



Sorrend:

Webáruház készítés